Átoktöréssel elzavart szörnyek, küzdelem csavarral – több tucatnyian első országos játékunkon!

Több, mint negyven játékos – köztük veteránokkal és kezdőkkel is – vett részt a fővárosi Forsaken LARP első országos játékán, Cserkeszőlőn. A következő helytartót eldöntő Veremtorna küzdelme és a falut megtámadó szörnyek harccal és átoktöréssel járó leküzdése köré szerveződött másfél napos játék pozitív visszajelzései után folytatjuk a munkát. Addig pedig közösséget szervezünk a játékosokból.

Holdpap, harcos, kereskedő, előljáró, zsoldos, nekromanta és szörnyek – ilyen karakterekkel, jelmezbe öltözött élő szerepjátékosokkal telt meg szeptember utolsó hétvégéjén a cserkeszőlői Tálas Ranch. A TanyaFeszt helyszíneként ismert területen zenei fesztivál helyett most egy középkori fantasy játék történetébe kapcsolódtak be az érdeklődők – improvizált szerepjátszással, egyéni küldetésekkel, diplomáciával és cselekkel, és persze küzdelmekkel.

A Forsaken LARP által szervezett élő szerepjátékos történet egyik fő szála ugyanis a Veremtorna volt, amelyet a több karavánon Talos faluba érkezők közül Adamar herceg nyert, akit azonban egy helyi Gulam Faruq kihívott, kifogásolva, hogy a déli birodalomból vezetné a Felsózott földeket. A vele elfogadott párbaj végén diadalmaskodott felette Faruq, így végül ő lett a terület új helytartója, akinek már egy darabig a falut fenyegető kimérákkal sem kell megküzdenie, azokat ugyanis holdpapok és inkvizítorok segítségével, illetve egy korábban itt hagyott, elátkozott bot megsemmisítésével megtört átokkal sikerült elűzni. Az előző napokban az elöljáró elrendelte: minden hadra fogható helyinek és vendég vitéznek harcolnia kell ellene, hiszen újra és újra betörtek a faluba, ahol azonban a kocsma előtt felállított barikádokról verték vissza a támadásukat.

„Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, melyek alapján azok is élvezték a játékot, akik most játszottak LARP-ot először”

– húzza alá Kovács Gábor, főszervező, hozzátéve, más játékok szervezői közül is többen eljöttek, az ő elismerésük különösen sokat jelent. Emellett a tapasztaltabb csapatok segítették is a tervezést és a kivitelezést, fontos kiemelni a CONsensus LARP Studiót, akik a szabályoktól a díszletekig sok mindenben közreműködtek. „A LARP alapvetően rétegműfaj, ebben nagyon elégedettek vagyunk a résztvevőszámmal, főleg, hogy először szerveztünk országos eseményt” – teszi hozzá.

A játékosok karaktereik sztoriját később folytathatják is, mert mindenképpen szeretnénk további hasonló élő szerepjátékos eseményeket szervezni. Emellett szinte minden vasárnap biztonságos calimacil (polimer habból készült) fegyverekkel vívás-edzést tartunk Budapesten. A cserkeszőlői esemény résztvevőiből – és minden más érdeklődőből – pedig a Discord közösségi platformon létrehozott felületen kezdtünk közösséget szervezni a további hasonló játékokra, ahová várunk mindenkit!